Åkersberga Lastbilcentral

Ny VD för Åkersberga LBC, Stefan Wennerström.

Maskiner och lastbilar har alltid legat Stefan varmt om hjärtat. Därför tyckte han att tjänsten verkade lockande när Terje ringde och presenterade den. Efter en tids funderande tackade han ja till erbjudandet, mycket tack vare att Veidekkes goda rykte och sunda värderingar som han sedan tidigare hade god erfarenhet av.

Att få möjligheten att jobba parallellt med tidigare vd Conny Abrahamsson fram till 2019 är en förmån tycker Stefan och ger en god möjlighet att lära sig mer om Åkersberga LBC. Åkersberga LBC har tre starka ben bestående av två bergtäkter, Hakunge och Gillinge, med egen berg- och jordtillverkning. Och det tredje benet som är en transport- och anläggningsverksamhet med ett femtiotal enheter.

Stefan kommer närmast från Trafikverket där han jobbat de sju sista åren, senast som projektledare för en deletapp av Förbifart Stockholm. Han började sin karriär i branschen som hjälpreda på morfars åkeri för att sedan börja som mätningstekniker på Vägverket Produktion och med åren avancera till arbetschef på Svevia.

Bland det roligaste Stefan vet är att vara med när hans barn Sixten 6 och Hjalmar 8 utövar favoritsporterna fotboll och ishockey. Idag är han aktiv stödförälder och hoppar in som extratränare i hockeyn emellanåt. Stefan bor tillsammans med sin sambo och barn på Resarö utanför Vaxholm. Tillsammans med sina föräldrar driver han en liten skogsgård utanför Nora, där han är uppvuxen. Att vara och arbeta i skogen är något som han gillar att göra på fritiden men som det tyvärr blir alltför lite av.

Hans första uppdrag i Åkerberga LBC, efter att ha lärt känna organisationen, blir att knyta banden tightare till Veidekke. Målet är att kunna erbjuda ett konkurrenskraftigt helhetsåttagande med schakt- och materialresurser inhouse.

Drömprojektet är att tillsammans med Veidekke ta fram ett prefabkoncept för affordable houses där Åkerberga LBC bidrar med kunnande och resurser.

-Det känns fantastiskt roligt att Stefan valt att komma till oss. Hans kompetens inom lastbilar, maskiner och kapaciteter kombinerat med hans mod att säga ifrån och vara lösningsorienterad när något är fel kommer bli väldigt värdefullt, säger Terje Jontell, vd för Veidekke Industri.